Αγορά Οινοποιήσιμων Σταφυλιών από την Κοινσεπ “Ηφαίστειο Ανεμώτιας” για το 2020

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ηφαίστειο Ανεμώτιας Κοιν.Σ.Επ» ευχαριστεί όλους τους φίλους και συντοπίτες, που τα δύο χρόνια λειτουργίας της την εμπιστεύτηκαν και απέσταξαν την παραγωγή στεμφύλων τους στο αποστακτήριό της. Ο Συνεταιρισμός συνεχίζει τους παραγωγικούς του σκοπούς το 2020, με τη λειτουργία Οινοποιείου και Εμφιαλωτηρίου Οίνου στις Εγκαταστάσεις του στην Ανεμώτια, στη θέση Βρυσάρα.  

Η Κοινσεπ «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» κάνει γνωστό στους αμπελοκαλλιεργητές ότι για την τρέχουσα παραγωγική χρονιά προτίθεται να αγοράσει για λογαριασμό της, τις ποικιλίες οινοποιήσιμων σταφυλιών που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα:

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Χιδηριώτικο (Καλλονιάτικο)   Ερυθρή
Φωκιανό (Ερικαράς) Ερυθρή
Μανδηλαριά (Κουντούρα) Ερυθρή
Μοσχάτο Μαύρο Ερυθρή
Χιώτικο Κρασερό Ερυθρή
Βάφτρα Ερυθρή
Κοτσιφάλι Ερυθρή
Ρητινό Ερυθρή
Σαββατιανό  Λευκή
Αθήρι Λευκή
Ασύρτικο Λευκή
Μοσχάτο Αλεξανδρείας Λευκή
Μοσχάτο άσπρο Λευκή
Μαλαγουζιά Λευκή
Βιδιανό Λευκή
Μπεγλέρι Λευκή

Απαραίτητη προϋπόθεση, τα οινοστάφυλα να προέρχονται από νόμιμα καλλιεργημένους αμπελώνες.

Όσοι αμπελοκαλλιεργητές ενδιαφέρονται να πουλήσουν την παραγωγή τους, να το δηλώσουν στην υπεύθυνη της Κοινσεπ Αριστέα Ατσικπάση στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Οι αμπελοκαλλιεργητές θα πρέπει να φέρουν μαζί τους το Αμπελουργικό τους Μητρώο και το ΑΦΜ τους.

Προτεραιότητα θα δίνεται στους παραγωγούς που απέσταξαν και θα αποστάξουν τα στέμφυλά τους στον Συνεταιρισμό.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6974923637, 6944541641 & 2253099033

                                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     

                                               Δημήτριος Μητρέλλος        

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΣΕΠ «ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Η Κοινσεπ “ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ” σας εύχεται Καλή και Δημιουργική Χρονιά!!! Το 2020 να προχωρήσουμε μπροστά με Αλληλεγγύη, Αμοιβαιότητα και Συνεργασία …!!! Χρόνια Πολλά με Υγεία σε Όλους!!!

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΣΕΠ «ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ»

Η Κοινσεπ “ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ” σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα, με Αισιοδοξία, Ενσυναίσθηση, και Αδελφοσύνη!!! Χρόνια Πολλά με Υγεία σε Όλους!!!

«Διονυσιακές δονήσεις» στο Ηφαίστειο Ανεμώτιας

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 η Κοιν.Σ.Επ “Ηφαίστειο Ανεμώτιας»” υποδέχτηκε τον Ορειβατικό Πεζοπορικό Σύλλογο Λέσβου «Ορειάς» στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της.

Η εν λόγω «συνάντηση» περιλάμβανε αρχικά την ενημέρωση των επισκεπτών για το εγχείρημα της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης και την ξενάγηση στον κοντινό Παλαιοχριστιανικό Ναό Αγίου Γεωργίου από τον ιερέα π. Χριστοφόρο Ταράνη, ένα πολιτιστικό μνημείο του 17ου αιώνα με ιδιαίτερη θρησκευτική και αρχαιολογική αξία.

Η πεζοπορία συνεχίστηκε εντός του Ηφαιστείου Ανεμώτιας όπου εκτείνεται ο μεγαλύτερος συγκεντρωτικός Λέσβιος αμπελώνας 600 στρεμμάτων και καλλιεργούνται οι πιο σημαντικές και προσφιλείς τοπικές ερυθρές οινοποιίσιμες ποικιλίες το Χιδηριώτικο (Καλονιάτικο), το Φωκιανό και η Μανδηλαριά.

Τελικός προορισμός οι πανέμορφοι αμπελώνες της Κοινσεπ στο κέντρο της καλντέρας. Σε ένα μαγευτικό γεωλογικό περιβάλλον, γεμάτο αρώματα, χρώματα και «διονυσιακές δονήσεις», οι συμμετέχοντες τρύγησαν τις πιο εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιών.

Η παραγωγή μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της Κοινσεπ, όπου η βιωματική εμπειρία κορυφώθηκε όταν αποκαλύφθηκαν τα περισσότερα μυστικά της παραδοσιακής Χωρικής Οινοποίησης..!

Η Κοινσεπ «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους του «Ορειάς» για την εθελοντική συμμετοχή και την πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Τη φετινή σοδειά κρασιού και αποσταγμάτων, Χωρικής οινοποίησης και απόσταξης, θα τη γευτούμε στις Γιορτές Αμπελουργίας 16 και 17 Νοεμβρίου στην Ανεμώτια…

“Ηφαίστειο Ανεμώτιας Κοινσεπ”

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΜΩΤΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΣΕΠ «ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ»

Το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 με μεγάλη συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών απ’ όλη τη Λέσβο και πέρα από αυτή πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες ορεινού τρεξίματος στην Ανεμώτια.

Οι αγώνες οργανώθηκαν με τη συνεργασία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Ηφαίστειο Ανεμώτιας, του Συλλόγου Lesvos Runners και με Τεχνικό σύμβουλο του αγώνα το Lesvos Ride.

Οι αγώνες περιλάμβαναν διαφορετικές διαδρομές εμπνευσμένες από το σπάνιο Ροδόδεντρο της Λέσβου και το ηφαίστειο της Ανεμώτιας (RODODENTRO TRAIL μήκους 17 χμ., CALDERA RUN μήκους 4 χμ. και ANEMOTIA Kids μήκους 1 χμ.) και ήταν ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός για τη Λέσβο και την Ανεμώτια που έδωσαν τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να διασχίσουν παλιά μονοπάτια στην καλδέρα του ηφαιστείου και να γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» ευχαριστεί όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

2ος ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΕΜΩΤΙΑ

Λίγες μέρες έμειναν για τον 2ο αγώνα του κυπέλλου ορεινού τρεξίματος Λέσβου.

Η Ανεμώτια και ο κρατήρας του ηφαιστείου μας περιμένουν για να τα κατακτήσουμε….

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» στηρίζει εθελοντικά τη διεξαγωγή του 2ου αγώνα κυπέλλου ορεινού τρεξίματος Λέσβου στην Ανεμώτια

Εγγραφές στο link που ακολουθεί. https://www.webscorer.com/register?raceid=180723

Only a few days have left for the 2nd race of the Lesvos mountain running trail series. The village of Anemotia and the volcano crater of the area are waiting for us to conquer them….. Ε-registrations at the following link .https://www.webscorer.com/register?raceid=180723

Η Κοινσεπ “Ηφαίστειο Ανεμώτιας” καλλιεργεί μια νέα κοινοτική συνείδηση στη βορειοδυτική Λέσβο

Τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 29 του Απρίλη, στο αποστακτήριο της Κοινσεπ “Ηφαίστειο Ανεμώτιας” πραγματοποιήθηκε η “1η Συνάντηση Φιλίας & Επικοινωνίας”, μία εκδήλωση που έτυχε ιδιαίτερης ανταπόκρισης τόσο από τα μέλη της τοπικής κοινωνίας και των γειτονικών κοινοτήτων, όσο και από συμπολίτες από ολόκληρη τη Λέσβο.      

Η εν λόγω “Συνάντηση” αποσκοπούσε στην κινητοποίηση των μελών των τοπικών κοινοτήτων, προκειμένου να αρχίσει να καλλιεργείται μια νέα κοινοτική συνείδηση που να προασπίζεται τη δημοκρατική διαχείριση των κοινών πόρων και αγαθών, την κοινοκτημοσύνη, τη συμμετοχή, τη συνεργασία, τον πολιτισμό και την προστασία του περιβάλλοντος.  

Στα πλαίσια αυτά, συλλογικότητες, κοινωνικοί φορείς και μεμονωμένοι επισκέπτες έδωσαν το παρόν στο φιλόξενο χώρο της ΚΟΙΝΣΕΠ, ενημερώθηκαν για το συγκεκριμένο εγχείρημα, γνωρίστηκαν μεταξύ τους, αντάλλαξαν απόψεις, έκαναν προτάσεις, έθεσαν προτεραιότητες και όρισαν το επόμενο ραντεβού.  

Η ΚΟΙΝΣΕΠ “Ηφαίστειο Ανεμώτιας” δεν προσδοκά να αποτελέσει το μεμονωμένο παράδειγμα στον τομέα που δραστηριοποιείται. Απεναντίας πιστεύει ότι στην ευρύτερη περιοχή της βορειοδυτικής Λέσβου υπάρχει ο χώρος ο οποίος εκτείνεται μεταξύ του ιδιωτικού και του δημοσίου, που δύναται να καλυφθεί με την ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων σε κάθε τοπική κοινότητα.

Οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, ως βασικοί φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.Αλ.Ο) μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα σε παραγωγικές ομάδες των τοπικών κοινοτήτων να αξιοποιήσουν ιδιωτικά και δημόσια εργαλεία επιδιώκοντας κοινωνικούς και συλλογικούς σκοπούς και στόχους.

Μέσα από αυτό το μοντέλο λειτουργίας και κινητοποίησης θα καλλιεργηθεί η κριτική συνειδητοποίηση των ατόμων, ώστε να ξεπεράσουν την “κουλτούρα της σιωπής” και της απομόνωσης, να αλλάξουν στάση και να εμπλακούν ενεργά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινότητάς τους.

Οι «Ενεργοί Δημότες» της Δυτικής Λέσβου θα μπορούσαν να αποτελέσουν την απαραίτητη «μαγιά» για την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και το μοχλό για την αναδιανομή της ισχύος σε τοπικό επίπεδο, με απώτερο σκοπό μια πραγματική κοινωνική αλλαγή “από τα κάτω”, μια καλύτερη ποιότητα ζωής και μια νέα προσέγγιση βιώσιμης και ολοκληρωμένης ανάπτυξης.

“ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ” ΣΤΗΝ ΑΝΕΜΩΤΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ


Συναντιόμαστε στην ΚΟΙΝΣΕΠ “ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ” για να επαναπροσεγγίσουμε σχέσεις φιλίας και να καλλιεργήσουμε μια νέα κοινοτική συνείδηση που θα δίνει έμφαση στην ουσιαστική επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των μελών της κοινότητάς μας αλλά και όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της βορειοδυτικής Λέσβου…